wallpaper

Your data no longer wants to take the back seat

15:00
- 16:00
Cinema 7
Advanced -
Nederlands

Bij de ontwikkeling van software besteden we veel tijd (en daarmee geld), energie en creativiteit aan het onderhoudbaar maken van de software. Dat we dit doen, is gelukkig bijna vanzelfsprekend; we willen namelijk eenvoudig bugs kunnen fixen. Echter minstens even belangrijk: software moet kunnen evolueren.

Op het niveau van sourcecode weten we inmiddels redelijk goed hoe dit te bereiken; het modulair ontwikkel van software middels “loosely coupled modules” (al dan niet met microservices) is common practice. Maar hoe zit dit met de data in ons systeem? Door het ontwikkelgemak van frameworks als JPA, LINQ en de gehele noSQL beweging is dit vaak een ondergeschoven kindje. Maar aan het eind van de dag; kan je applicatie alleen succesvol evolueren als dit ook voor de data geldt.

In deze sessie geven we je inzicht in de strategieën om evolutie van data te realiseren. Hiertoe zullen we je meenemen op onze ontdekkingstocht bij de ontwikkeling van een domain driven data georiënteerd platform, hoe we schema’s geadopteerd hebben in schemaloze databases tot aan de adoptie van CQRS en eventsourcing met als doel het ondersteunen van applicaties die beter onderhoudbaar en evolueerbaar zijn. Daarnaast zullen we inzicht geven in de andere voordelen van het toepassen van schema’s in applicatieontwikkeling en hoe dit voorkomt dat je je eindeloos blijft herhalen.

About the speakers